2019

Välkommen till Ateljé Holmanäs Art Center

Utbildning i Mandala och Kreativt Målande

 

Jag är utbildad Auraförmedlare och Kursledare i Mandala och det är det jag arbetar med mest just nu. Vägen till beslutet till att just utbilda mig till Auraförmedlare är att behandlingen är beständig. Mina tidigare utbildningar i kristallhealing, regression och rotterapi har givetvis också bidragit till beslutet, tyvärr gav inte dessa behandlingar ett beständigt resultat i samma utsträckning som förr, kanske kan det bero på att energin på jorden har ändrats (2012-12-21).

Konstutställning i Hamnen i Skanör Augusti (V34)

Mandala Utbildning, 2 terminer. Start VT 2020

Mandala är en fascinerande konstart, där skapandet av former, färger och mönster blir en djup psykisk och spirituell process.
Allt har ett centrum och det är ut ifrån detta centrum vi arbetar med Mandala på mina kurser.
Genom de former som skapas i mandalan får man själen till att tala.
Att måla Mandala kan vara en meditativ process, när linjer, mönster och färger utvecklar sig på pappret.
Kurserna innehåller utförliga beskrivningar på de olika konstruktioner för respektive tema.

På Mandala Kursen kommer du att lära dig

Olika konstruktioner
Grunderna I Mandalamåleri.
Vi målar med gouache på akvarellblad.
Kursen är på två terminer, det innebär:
3 helger/ termin och frivilligt två timmar en vardagkväll/vecka 6 ggr.
Intyg efter avslutad kurs (2terminer)
Allt kursmaterial ingår
Du behöver bara ta med egna penslar, suddgummi och blyertspenna (passare och linjal kan lånas första terminen.

Glöm vardagen för en stund och var med på äventyret inom Mandalan konstform.
Max 8 deltagare.

Termin 1
Datum: 3 helger/termin och 8 vardagskvällar .
Tid: 10.00 – 16.00 Lördag/söndag, 19.00-21.00 vardagar 6 ggr
Kostnad: 4300kr/termin, inkl material och Helgkurs ingår smörgås, kaffe, te och frukt
Anmäl dig och ta din plats i gruppen!
Välkommen

Kom igång att måla – Kreativt målande

Vill du växa i din kreativitet och skapandekraft?
Vill du upptäcka glädjen i färgernas energi?
Följ då med på denna utvecklande Kurs på 6 helger och 12 kvällar uppdelat på två terminer. Vi målar tillsammans och får igång kreativiteten. Med hjälp av kunskap, lek och glädje sätter skapande kraften igång och hämningarna minskar.
Kreativt målande är en process och målet är att hitta ditt unika utryck och bli medveten om hur ditt skapande är.
Kursen innehåller grundläggande kunskaper i färglära.
Vi kommer att använda oss av olika tekniker i vårt skapande.
Vi kommer att måla med gouache och akryl.

Termin 1
Tid: 10.00 – 16.00 Lördag/söndag, 19.00 – 21.00 vardag 6ggr
Datum: 3 helger/termin och 6 vardagskvällar/termin
Kostnad: 4300kr/termin, inkl material, smörgås, kaffe, te och frukt
(Ta med egna penslar för akryl och gouache)

 

Fakta Om Mandala

Mandala är en fascinerande konstart, där skapandet av former, färger och mönster blir en djup psykisk och spirituell process.
Allt har ett centrum och det är ut ifrån detta centrum vi arbetar med Mandala på mina kurser.
Genom de former som skapas i mandalan får man själen till att tala.
Att måla Mandala kan vara en meditativ process, när linjer, mönster och färger utvecklar sig på pappret.
Jag har flera år av erfarenhet av Mandalamåleri och haft kurser sedan 2013.
På kurserna lär jag ut hur man konstruerar olika symboler och mönster och samtliga Mandalakurser innehåller utförliga beskrivningar på olika konstruktioner för respektive tema.

Mandala är en universell form och metod till att vara i sitt centrum, medan man tar sig igenom denna process
Är du intresserad av att börja måla Mandala
Varför då inte ta chansen att anmäla dig på en kurs eller en workshop och prova på.
Jag undervisar även barn från 12 år (fr.o.m. hösten 2020)

Mer om mig och Mandala
Jag är utbildad förskollärare och har arbetat inom yrket i 33 år.
De sista 10 åren inom förskolan arbetade jag i ”ateljén” och där kunde jag locka fram skaparglädjen i barnen.
När Mandalamåleriet kom in i förskolan visste jag inte vad det var och vad det innebar och skulle jag jobba med något jag inte hade en aning om. Nej det kunde jag inte, det var bara till att söka och jag fann Mandalakurser på Sensus i Malmö. Jag anmälde mig och gick alla kurser som erbjöds och det ledde till att jag också vidareutbildade mig till mandalaledare/instruktör. Nu samarbetar jag med Sensus i Malmö, där kan du också se mitt kursutbud, finns även på min hemsida.
Jag målar Mandala i gouache och olja och varje påsk är jag med på en samlingsutställning genom konstföreningen ÖPPNA SINNEN.

Vad är då Mandala? Mandala betyder helig cirkel på sanskrit. Mandala är en urgammal och universell symbol som historiskt står att finna över kulturella och religiösa gränser. Mandala finns i alla religioner och alla kulturer och har funnits i tusentals år. Mandala anses vara en karta över universum. Inom den tibetanska buddismen sopar munkarna ut mandalan av sand, när den är klar och man gjort den heliga ceremonin, för att påminna om att allt är förgängligt. Mandala är en mittpunkt i en cirkel i en kvadrat.

Varför är det bra att måla Mandala? Att måla Mandala är både meditativt och roligt. Man träffar andra med samma nyfikenhet eller intresse. Att måla i grupp ger både glädje och inspiration att själv hitta på nya mönster och symboler. Genom att lära sig nya konstruktioner kan man så småningom skapa sina egna mönster. Genom att måla mandala kan man gå in i sig själv och sitt eget varande och skapande.

Jag har och har haft kursdeltagare som säger ”att hade jag inte börjat måla mandala så hade jag gått i väggen”.
”Jag trodde inte att det skulle vara så roligt, det är ju jätte roligt att måla mandala”
”Vilken tur att jag anmälde mig”
”Jag trodde att det skulle vara svårt med passaren, men det är ju hur roligt som helst.

Om Ingegerd Persson

Jag har följande utbildningar: Förskollärare, Auraförmedlare, Kristallhealer, Ama Deus Shamansk Healing master, Regressions-& Rotterapeut, Mandalaledare och Konstnär. Jag håller kurser i bl.a mandalamålning. Höj din energi genom en Auratransformation TM